Turistička zajednica općine Krapinske Toplice

Zagrebačka 4
49217 Krapinske Toplice

radno vrijeme:
pon - pet: 08.00-16.00

05.12.2016

RUSKA TV U KRAPINSKIM TOPLICAMA

Na inicijativu Rajka Ružičke, direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u  Moskvi, čija je ideja vodilja ruskim turistima dočarati ljepote Hrvatske izvan koncepta "sunce i more", Hrvatsko zagorje krajem studenoga posjetila je TV ekipa 1. programa ruske nacionalne televizije.

TV novinari, u pratnji Rajka Ružičke i predstavnika domaće turističke zajednice i TZ Krapinsko - zagorske županije, u Krapinskim Toplicama obišli su Specijalnu bolnicu za ortopediju i traumatologiju Akromion, Hotel Villu Magdalena, Vodeni park Aquae Vivae i Vuglec Breg, gdje su snimili fantastične kadrove za reportažu na ruskoj TV.

Krapinske Toplice toga dana posjetio je i ministar turizma Gari Cappelli,
povodom obilježavanja 160. godišnjice dolaska prvog liječnika u Krapinske Toplice - dr. Leopolda Tanzera  - i 60. godišnjice formiranja prvog Bolničkog odjela za reumatske bolesti i ortopedsku rehabilitaciju (danas Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice).

Upriličena je izjava ministra za rusku TV  te izjava ravnatelja „Alromiona“, prof. dr. sc. Nikole Čička.  „S iznimnim zadovoljstvom predstavljen je dugogodišnji rad, kao i stručni tim liječnika i medicinsko osoblje koji se svakodnevno brinu o pacijentima. Drago nam je da smo mogli predstaviti odlična iskustva medicinskog turizma Specijalne bolnice Akromion. Ovaj susret najavio je i buduću suradnju u ovom pogledu, kao i nastavak daljnjeg rada našeg stručnog liječničkog tima u liječenju bolesti i tegoba koštano - zglobnog sustava kod vrhunskih sportaša, ali i ostalih pacijenata koji nam se svakodnevno obraćaju za pomoć“, istaknuo je prof.dr.sc. Nikola Čičak, ravnatelj Specijalne bolnice Akromion.