Turistička zajednica općine Krapinske Toplice

Zagrebačka 4
49217 Krapinske Toplice

radno vrijeme:
pon - pet: 08.00-16.00

11.01.2017

Oboren rekord u noćenjima turista i posjetiteljima topličkih bazena

Rastu hrvatskog turističkog sektora u prošloj godini pridružuju se i Krapinske Toplice s dvoznamenkastim stopama rasta. Naime, Krapinske Toplice, zahvaljujući kvalitetnom rada hotelijera, ugostiteljskih i turističkih djelatnika, zabilježile su u 2016. godini porast broja noćenja od 28,6 posto u odnosu na 2015. godinu.

Tako je u 2016. godini nadmašena predrecesijska 2008., u kojoj su, od uvođenja modernog načina statističkog praćenja turističkog prometa do sada, rezultati bili najveći. Krapinske Toplice tada su ostvarile 44.322 noćenja domaćih i stranih gostiju, a u 2016. konačno je prestignut taj broj te je ostvareno 47.276 noćenja domaćih i stranih gostiju, što je rast od 6,7 u odnosu na 2008. godinu.


Ulaganja u smještajne kapacitete i atrakcije koja su trenutno u realizaciji i ona koja su u pripremi, sasvim sigurno će rezultirati još boljim rezultatima u nastupajućoj godini. Investicije u nove kvalitetne smještajne i ugostiteljske objekte, s čijim privlačenjem smo uvelike zaokupljeni, bit će jamac dobrih rezultata.

Podacima o ostvarenom broju noćenja treba pridodati i podatak o 150 tisuća posjetitelja godišnje u vodenom parku Aquae Vivae i ostalim bazenima Krapinskih Toplica (Toplice Hotel i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice). Prirodna ljekovita termalna voda, na kojoj počiva turistički razvoj Krapinskih Toplica, bit će sasvim sigurno faktor privlačnosti još većeg broja turista već u bliskoj budućnosti.


Zahvaljujemo Toplice Hotelu​, Hotelu Villa Magdalena​ , Vodenom parku Aquae Vivae Krapinske Toplice​, našim privatnim iznajmljivačima, ugostiteljima, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice​, Akromionu - specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju​, Klinici Magdalena i svima drugima koji su na bilo koji način pridonijeli rastu turističkog prometa, na svesrdnom angažmanu proteklih godina!!!

Ovdje pogledajte naših 27 objekata obiteljskog smještaja kojima od srca također zahvaljujemo i čestitamo! U 2016. je u privatnom smještaju ostvareno preko 14000 noćenja.